lørdag 17. januar 2015

Ut å se på bølgene.

Tur nr 1 av 50. Mølen.


Søndag 11 januar dro vi til Mølen utenfor Helgeroa for å se på bølgene etter "Nina". Været var fint, vinden hadde gitt seg nesten helt og sola tittet fram mellom skyene. Vi hadde med oss Tante, noe som alltid er stor stas. Tante er nok en av verdens beste turkammerater. En kjekk tur blir alltid enda bedre med litt selskap.

Stranda er full av fine runde kulestein som alle ser like ut, til du ser nøyere etter. Vi er ikke veldig gode på stein, men Tante kunne et slag godt, Rombeporfyr, og plutselig var jakten i gang. Hvem klarte å finne flest "rompe på fyr" som det var skrekkelig festlig å kalle steinen.

Vi hadde Lillebror i bæremeisen, der storkoser han seg. Vi har kjøpt et slags yttertrekk til meisen, Birnabag, som er vindtett, isolerende og vannavisende. Dette gjør at han ikke trenger å ha på en stor og tykk dress for å holde varmen. Han har full oversikt og sitter tørt og godt selv i litt ruskevær.

Etter å ha sett på bølgene og gravhaugene på kulesteins stranda gikk vi østover mot Saltsteinen, ei strand mellom Mølen og campingplassen Oddane Sand. Saltsteinen er den mest kjente surfestranda på østlandet. Det var gøy å se på de, etter min mening, gale GALE kaiakpaddlerne som var ute og surfet i bølgene som sikkert var mellom 2-4 meter høye. Guri malla så flinke de var.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar