fredag 3. april 2015

Boknafjellet

Tur 10 av 50
 
Vi sto tidlig opp på Skjærtorsdag og fikk pakket sekk og bæremeis, dagens mål: Boknafjellet, 294 m.o.h. Fjellet med den store TV masta er godt synlig fra langt av sted og har vært et turmål for oss lenge. Men det har alltid blitt forandring i planene i siste liten, enten på grunn av dårlig vær, arbeid som må gjøres på hytta eller dyr som må mates på gården til Svoger. Denne dagen fikk vi det endelig til. Vi var første bil på parkeringsplassen og la i vei oppover den 1,3 kilometer lange grusveien opp til toppen og tårnet.








Utsikten på toppen var super, absolutt verdt strevet opp bakken. til høye ses utsikten sørvestover mot Loten der vi har hytta.





Det blåste friskt nordavind på toppen, så det var godt å finne ly på en fint opparbeidet rasteplass med fine benker. Det er også en stor kikkert på toppen, vi prøvde å se om vi kunne se hytta, men det var noe skog i veien så det gikk ikke. Vi fikk skrevet oss opp i besøksboka på toppen så nå blir det spennende å se om vi vinner premie.

Turen nedover gikk lett og minstemann skulle løpe selv, selv om balansen ikke helt samarbeidet. Det endte på nesa i grusen utallige ganger, men det satt ingen demper på hummøret, han lo hele veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar