mandag 6. april 2015

Slåball, en påsketradisjon

Tur 11 av 50

Langfredag er det tradisjon for slåball i Loten, da kommer alle etterkommere av min Svigerfars foreldre for å bli med på moroa.

Været var supert, sola tittet fram fra store blå revner i skydekket og vinden var ikke alt for gal. Vi gikk fra hytta og bort til ”arenaen”, ”lille mann” skulle absolutt trille vogna si selv de 500 meterne, så det gikk jo ikke akkurat i racer fart.
Vel framme på samlingsplassen finner alle seg en plass i solhellinga og det blir jo reineste fuglefjellet der vi sitter på rekke og rad.


Det blei pølsegrilling til middag og når alle var gode og mette var det tid for slåballen. Som alltid er det guttene mot jentene og det blir ikke telt poeng. Vi spiller og leker til kaffetørsten tar overhånd. Da blir det servert kaffe og kaffemat, lapper, boller potetkaker og hva annet folk måtte ha med seg.

I år var det en del som ikke kom, men det var allikevel over 60 som var med. 4 generasjoner deltar, eldste mann nærmer seg 80 og yngste mann med på slåballen var 18 mnd. Det var jo også noen yngre tilstede, men de koste seg i vognene sine og brydde seg fint lite om all ståheien.

Etter slåballen tok vi oss en liten tur opp i marka bak hytta for å kose oss med seigmenn i vår sola. Godt å være ute i finværet.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar