søndag 16. august 2015

Kjerkeåsen

Tur 31 av 50

Vi gjentok den populære middagen fra forrige søndag. Denne gangen tok vi med oss kjele, suppe og stormkjøkken til Kjerkeåsen.

Kjerkeåsen er en av toppene i årets Ti-topper'n. Det er jo litt ekstra stas å gå tur når vi får krysset av enda en topp på lista. God motivasjon for store og små.

Vi gikk fra parkeringen ved hoppanlegget på Rugtvedt. Fin tur for ungene, 1,7 km til toppen. Stien var fin og bred, men litt bratt på slutten. Minsten gikk deler av turen selv og vi brukte 50 min på turen opp til toppen.

Helt på begynnelsen av turen gikk vi forbi en åker med havre og Storesøster syntes det var spennende å se hvor havregryna kom fra.

Langs stien oppover var det masse bær, særlig blåbær men også en del tyttebær. Tyttebærene var ikke helt modne, men kanskje vi kan få plukket med oss noen nestegang vi er på tur.

På toppen var det en fin gamme med grue. Fint å kunne sitte tørt og lunt på mindre fine dager. Men i dag var været bra, så vi satt oss i gapahuken for å lage middag.

Mens pappa gjorde klar middagen satt storesøster å spikket litt mens hun ventet.

Suppa falt i smak i dag også, det gjorde også dagens dessert. Gele og vaniljesaus er alltid en hit.




På veien ned igjen oppdaget vi en stor sopp ved siden av stien. Vi har ikke peiling på sopp så tør ikke å plukke. I stedet tok vi bilde for å se om vi kunne finne den igjen i soppboka da vi kom hjem. Hva slags sopp, hva heter den og er den giftig eller spislig?

Vi tror dette er en skrubb, Brunskrubb, men helt sikre kan vi jo aldri være siden vi ikke undesøkte den så nøye.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar