lørdag 11. juli 2015

Øyuvsbu

Tur 26 av 50

Etter nesten tre hele uker på vestlandet nærmer ferien seg slutten. Fredag pakket vi bilen og satte kursen østover. Vi ville ha en overnatting på fjellet som avsluttning på ferien og vi valgte oss Øyuvsbu, en turistforeningenhytte som ligger 45 minutters gange fra veien for barneføtter.

Vi hadde egentlig tenkt å ta denne turen på begynnelsen av ferien, men da var det for mye snø. Nå tre uker senere hadde sola  jobbet litt og forholdene var mye bedre. Det var fortsatt en del snø og brøytekanter langs Suleskarveien, men stien til hytta skulle være bortimot snøfri nå fikk vi beskjed om.

Vi pakket på oss sekkene å la i vei litt ut på ettermiddagen i strålende solskinn. Vi kom oss ikke ut av parkeringsplassen engang før vi måtte over det første partiet med snø. Snøen var hard og fast å gå på så det var ikke noe problem. Det var kun 3 partier med snø, ellers var stien helt snøfri og mye mindre sølete enn forventet.

Øyuvsbu ligger nydelig til på en liten odde i Øyuvsvatnet. Det var en skikkelig kjekk liten tur ned til hytta. Det var deilig å komme seg på fjellet.

Det er noe eget med å være ute i naturen, alt er stille og fredlig. Ingen mobildekning og ingen forstyrrelser. Bare være 100% tilstede. Det eneste som "forstyrret" freden var sauenes breking og bjelleklang. Men skal jeg være ærlig så hadde ikke fjellet vært det samme uten. Det hører med.

Etter å ha funnet oss et koselig rom var det tid for å leke litt. På vestsiden av hytta er det en fin sandstrand. Det var ikke akkurat badetemperaturer men sanda super for lek og morro. Hytteverten kunne fortelle oss at det fortsatt var isflak på vannet bare for noen få dager siden.

På torsdag hadde Storesøster bakt boller på hytta sammen med Tante. Etter en sein middag spiste vi bollene til dessert/kveldsmat på benken utenfor hytta. Nydelige boller. Tusen takk Tante!!

Lørdag pakket vi sekkene etter frokost. Vi var egentlig ikke helt klare for å dra fra hytta, det var så kjekt å være der. Vi skulle gjerne vært der noen dager til å gått litt turer rundt hytta eller fisket i vannet. Vi måtte love Storesøster at neste gang skulle vi være i flere dager.

Bakken fra hytta opp mot veien er ganske lang og bratt, så vi måtte ha oss en pust i bakken. En liten kjekspause er viktig for å holde motivasjone oppe i motbakken.

Hytteturen var den perfekte avsluttningen på sommerferien. Vi koste oss skikkelig.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar