onsdag 8. juli 2015

På tur med Mormor og Beste

Tur 25 av 50

Da er vi halvveis i turprosjektet vårt. Det har vært gøy så langt å ha et litt hårete turmål. Målet om 50 turer har gitt oss en ekstra motivasjon for å komme oss på tur.

Vi har fått besøk av Mormor og Beste her på vestlandet, så tirdag tok vi de med oss på en liten tur. Vi måtte jo vise fram hvor vi hadde overnattet i bunkersene og andre kjekke steder ute i marka.

Minsten har begynt å snakke litt og han digger sauene til Onkel. Da vi kom forbi det første sauebeitet måtte vi ha en liten stopp. "Dæ bææ!", "dæ bææ!" minsten roper av lungers fulle kraft. Han sitter nesten å hopper i bæremeisen og peker ivrig på sauene som går å beiter.

Vi måtte jo selvfølgelig ta med Mormor og Beste ut til Klepp å vise hvor vi hadde overnattet i bunkersene. Vi hadde en liten spisepause før vi satte kursen mot "Kjerringa".

Det går jo ikke å gå strake veien med nysgjerrige unger. Det er jo noe av det som er så gøy med å være på tur med barna. Vi traff på ei padde som måtte undersøkes og vi måtte stoppe å kikke inn i ei hule vi fant.

"Kjerringa er en kjempe stor stein som ligger på en liten haug midt ute i marka. Hvordan har denne kommet hit? Største jenta og Beste prøver alt de klarer, men de klarer ikke å rikke den store steinen. Det er nok noen skikkelig strekinger som har lagt den fra seg der midt uti marka.

Ja ja så fikk vi ikke flyttet på den da, kanskje den kan klatres på? Eldste jenta fyker oppover og er på toppen før vi rekker å blunke. Da kan jo ikke Minsten være noe dårligere og han og Pappa er også ganske raskt på toppen.


Etter en liten "topptur" på "Kjerringa" setter vi kursen hjemover. Det er ekstra godt for slitne bein å få sitte litt på ryggen. Barna storkoste seg og tulla med hverander der de fikk sitte på hver sin rygg.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar