lørdag 21. februar 2015

Årets beste kveldsmat!

Mandag 16 februar ordnet vi barnevakt og tok oss en kveldstur. Lenge siden vi har vært på tur bare oss to.

Vi fant fra skia og hodelyker og tok oss en tur til Svanstul. Blei overrasket over hvor mange biler det faktisk var der oppe en mandags kveld. De andre som var det oppe hadde nok et annet mål med turen der de suste forbi oss i trange tights og med hodelykter som lyste omtrent like godt som fjernlysa på bilen. De lurte nok på hva vi skulle der vi kom tuslende med svære sekker på ryggen.
Komfort er viktig, også ute i skogen en vinterkveld, så sekken var fylt med reinsdyrfeller, varm drikke og dunjakker. Vi skulle ikke fryse, vi skulle kose oss på tur!!

Været var ikke akkurat helt på topp, det blåste og snødde litt. Piska godt i ansiktet i nedoverbakkene. Men vi fant oss et sted i noenlunde le og fyrte opp et lite bål. Nå skulle toastjernet testes. Smørte ferdige ostesmørbrød hjemme så det var bare å slenge de i jernet når bålet var klart. Hadde ikke smørt skivene på utsiden, noe som førte til at når osten smelta så satt de bom fast i toastjernet. Fikk de løs tilslutt, og da så de ikke akkurat kjempe fristende ut, men de smakte fortreffelig der ved bålet.

Toasjernet er i støpjern og veier litt så det egner seg ikke for lengere turer, men til små turer der målet er å kose seg med god mat ved bålet er det supert. Det var også overraskende lett å gjøre det rent etter ostesmørbrødmassakeren, og det er jo ett stort pluss.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar