tirsdag 10. mars 2015

Søndagsmiddag ute.

Tur 5 av 50

En tiendel av turene er gjennomført. Har jo litt igjen, men vi er fornøyde så langt.

Søndag 22 tok vi middagen ute på bålplassen. Vi inviterte med oss et vennepar og en nabogutt og de store ungene storkoste seg ute, selv om hele plassen lå omringet av holke. Det var en prøvelse å holde seg på beina, men ungene brydde seg ikke og fløy rundt mens de ventet på at bålet skulle bli klart.

Denne gangen tok vi den enkle middagsvarianten, grillpølse og pinnebrød. Etter mye prøving og feiling har jeg funnet fram til en oppskrift på pinnebrød som jeg er veldig fornøyd med.

PINNEBRØD

1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
1- 1,5 dl vann
ca 1/2 pk gjær
2 ss smør
1-2 ss sukker (kan reduseres eller sløyfes)
litt salt
1ts oregano
1ts basillikum
ca 1 dl raspet ost

Dette er en gjærdeig så det er viktig å sørge for at deigen har plass til å heve i posen på vei til rasteplassen. Skal du på langtur er det også mulig å blande sammen det tørre hjemme og vente med å tilsette vann til du kommer fram. Det sparer både vekt og du slipper at deigen hever utover hele sekken ved et uhell.

Siden det var søndag måtte vi jo ha dessert, Pavlova i tur variant.  Knus pikekyss å ha det i bunnen av en kopp, ha over vaniljekrem og ha bær eller syltetøy på toppen. Kan spises med skje og med votter på.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar