onsdag 27. mai 2015

Pinsetur

Tur 17 av 50

Deilig med Pinse og langhelg. Vi reiste til Sandøya til hytta til Mormor og Beste. Siden øya ikke har fastlandsforbindelse må vi kjøre båt for å komme til hytta. Det er kjempe stas å få lov til å hjelpe Beste å styre båten.


Det er ekstra kjekt å være på Sandøya når alle søskenbarn og tremeninger er samlet, da er det jo fler unger å leke med.

Lørdag var det et strålende vær og Tante og jeg tok med oss alle ungene på tur til butikken for å kjøpe is. Det er et lite stykke å gå gjennom skogen før vi kommer til veien, men ungene spratt bortover stien uten problemer.

Borte ved butikken tok vi oss en liten vasse pause etter å ha spist opp isen. Tante er en skikkelig viking og sørget for at alle barna fikk dyppet tærne. Det var mange frydefulle hyl i det iskalde vannet.

På sandøya er det også et kjempe gammelt eiketre. Det er fast stopp på veien. Vi må beundre det store treet og lese på plakaten som er satt opp. Det er en skikkelig kjekk måte å få med seg litt historielærdom på. Plakaten gir en kort oppsummering av historiske hendelser som har funnet sted gjennom eikas liv, både lokalt på Sandøya og i Norge og resten av verden. Det er anslått at eika begynte å spire en gang på 1300 tallet, så dette treet har "opplevd" bådedet ene og det andre. Alt fra Svartedauen til andre verdenskrig og oppdagelsen av olja. Indroduksjonen av telefon og gatelys. Mye har forandret seg i løpet av alle de hundreårene eika har stått der. Ungene syntes det er kjempe spennende å lese om alt det rare som har skjedd og som treet har fått "oppleve".



Seinere på lørdagen skjedde det noe fryktelig spennende, midt i leggetiden. En båt  gikk på skjær midt uti fjorden utenfor hytta. Det var heldigvis ingen alvorlig ulykke, men båten kom seg ikke av skjæret  for egen maskin, så redningsskøyta måtte komme. "Mamma se Elias!!!" Den kvelden var det ikke snakk om å legge seg før redningskøyta var ute av syne.


Søndag var det ikke like strålende strålende vær. Hytta er liten og ungene mange, så det er bare å komme seg ut. Vi tok med oss alle ut på kanotur. 4 unger og  2 voksne i en kano blir ganske fult, men kjekt var det. De to minste hadde litt problemer med å sitte stille så de blei bare med på en liten tur får å se på Ærfuglene som hekker på en holme i nærheten. Da de var trygt tilbake på land tok vi med oss de store jentene ut på fjorden. Vi ville se om selen fra tidligere i våres fortsatt holdt til ute ved skjærene. Ingen sel å se, men skjæret hadde fått seg en fin lang hvit stripe midt på, tang og tare var erstattet med bunnstoff etter gårsdagen uhell.

Været blei ikke akkurat bedre utover dagen og når regn og haggel dundrer på rutene er det kjekk å kunne ha en liten tegnestund inne.

Mandag morgen skinte solen igjen fra skyfri himmel. Noe som vistnok fristet enkelte til å bade. Viking Tante var førstemann uti i år også. Pappa kunne jo ikke være dårligere enn sin Svigerinne og slo til med en salto på vi ut i det iskalde vannet. Annslått temperatur var 6-8 grader.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar