mandag 4. mai 2015

Telttur på Sildevika

Tur 14 av 50

Deilig med langhelg. 1.mai pakket vi sekker og telt og satte kursen mot Brevik. Beste hentet oss med båten og kjørte oss til Sandøya, før turen gikk videre over fjorden til Sildevika. Ungene og bagasjen i båten til Beste og jeg og Sigleiv i jolla. Fytti for ett lass med bagasje, vi viste at vi ikke behøvde å bære noe på denne turen så vi hadde med oss tepper, reinsdyrskinn, fiskeutstyr, spill, baller og strandleker. Vi skulle hverken fryse eller kjede oss, det var i alle fall helt sikkert. 




Deilig med strålende vårvær og flott utsikt fra teltet. Det kan jo ikke bli bedre.


På fredag kveld ble det strålende fine vårværet avløst av et ikke fult så kjekt uvær. Det lynte, tordnet og haglet klinkekuler. Men vi hadde det kjekt inne i teltet. Godt vi hadde pakket spillesken vår. Vi har laget oss en egen liten eske med små reisespill som er kjekke å ha med på tur når været er sånn at man bør sitte inne i teltet en liten stund. Yatzy, letramix, ludo, kinasjakk, kortstokk og mere til har vi klart å få ned i denne esken.


Lørdag morgen var det kaldt i teltet og etter å ha vært ute på do var godt å krype oppi soveposen til Mor for å få varmen. 


Utpå formiddagen skinte solen igjen og vi koste oss ute. Vi gikk på oppdagelsesferd i fjæra og undet oss over alt vi fant. 

Litt utpå dagen tok jeg og Storesøster jolla over til hytta til Mormor og Beste. Der skulle vi hente ei turjente til som ville være litt på besøk hos oss i teltet. Etter om trent 2 minutter i teltet bestemte hun seg for at hun ikke ville hjem igjen, hun ville være med å sove i telt. Kjekt, jo fler jo bedre. Ungene syntes det er så gøy å ha noen flere å leke med. Det er fint for oss voksene også det, jo fler lekekamerater, jo mindre krangling med hverandre.



Det er også kjekt å ha en spikkekniv, spikking er en gøy aktivitet på tur. Hos oss har barna fått lov til å bruke egen kniv fra de er ca 3 år, men bare hvis reglene blir fulgt. Gode spikke regler er:
1. Spikk fra deg
2. Sitt rolig når du spikker
3. Forstyrr ikke andre
4. Legg kniven tilbake i slira når du ikke bruker den 

5. Gå ikke rundt med kniven i hånda
6. Spikk så flisa fyker, øvelse gjør mester (-: 



På lørdagkvelden ville jentene ha et lite bål å sitte ved når de skulle kose se
g med lørdagsgodteri. De var noen racere til å sanke ved og de laget bålet nesten helt selv. De fikk bare litt hjelp med fyrstikkene.  Bål kos er en god sovemedisin, etter å ha kikket inn i bålet i bare noen få minutter spurte de fint om ikke det var kvelden snart, de var trøtte og ville legge seg. Skjønne jentene, det tar vist på å være ute å leke hele dagen.



Søndag laget vi en god frokost, ingen ting er som nystekt bacon og egg på tur. Etter frokost var det bare å begynne å pakke sammen. Det var ikke mulig å få alt med seg i jollen på engang, så vi måtte kjøre to turer. Men hva gjør vel det når sjøen er flat og sola skinner. Det er da det er kjekt å være på sjøen!
Lille Mann syntes det var stor stas å få kjøre jollen sammen med Pappa.

Vi hadde en super tur og gleder oss allerede til neste!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar