tirsdag 30. juni 2015

Makrell til middag

Tur 24 av 50

En grå og trist morgen, tåka lå tett da vi våknet, men lettet etterhvert. Ingen vind, så det må vel passe fint med en fisketur tenkte vi. Kanskje vi har hellet med oss denne gangen...

Fiskelykken slo ikke til helt med en gang. Vi prøvde både med harp og med stang, men ikke no napp å få.

Men så tittet sola fram og med den kom fisken. Ikke akkurat noe storfisk desverre. Vi fikk flere små sei, men de slapp vi ut igjen. De får få vokse seg store og så tar vi dem om noen år.






Etter å ha dradd opp flere småfisk fikk vi en passe stor lyr. Det blir gode fiskeboller av lyr, mam mam. Da var middagen i boks.

Den som skal bli en god fisker må lære å bløgge fisken, så eldstejenta fikk kniven og gjorde jobben.

Etter å ha fisket litt uten noen flere napp syntes vi det var på tide å flytte litt på oss. Vi tøffet avgårde for å trekke krabbetegnene, må jo sørge for noe godt til kveldsmat.

Vi prøvde fiskelykken litt lengere ute, der klarte jeg og minstemann å dra i land en makrell.

Godt vi fikk den makrellen, for det hadde ikke blitt mange fiskeboller av den ene lyren. Til slutt ga vi oss for dagen og kastet lyren til måkene og tok makrellen med hjem.

Ungene er ikke veldig glade i makrell så de fisket ferdige fiskeboller ut av fryseren til Bestemor, mens jegog Sigleiv koste oss med sommerens første makrellmiddag. Stekt makrell er den beste sommermaten en kan få!!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar