tirsdag 23. juni 2015

Fra øst til vest

Tur 19

Endelig sommerferie!!!
Kanskje ikke alle vil være enige med meg i at kjøreturen fra øst til vest kan kalles en tur, men jeg velger nå å gjøre det likevel. Kjøreturen over fjellet er vanligvis en kjøretur på 6 timer effektiv kjøring. Vi har valgt å ta det hele som en tur og bruke dagen og fylle den med fine naturoplevelser fra det skjønne og mangfoldige landet vi bor i.

Første pitstop, sjøormjakt i Seljord. Turen bort til sjøromtårnet var en kjempe fin liten tur. Grusveien gikk et lite stykke og så gikk det videre på trebru/gangvei over myrene. Tårenet var tøft med en fin utsiktsplass på toppen. Her tok vi oss en liten lunsj mens vi speidet etter Selma. Men vi så desverre ikke noe til henne.

Ander pitstop, Haukeliseterfjellstue. Ikke akkurat mye som minnet om ferie og midtsommer oppe på fjellet. På 1000 moh var det fortsatt godt med snø.

Vi var forberet og hadde pakket med oss rompebrett i bilen. Så etter en god middag var det bare å få på seg utetøy og slå seg løs i snøen. Hva er vel gøyer enn å kunne ake litt i sommerferien?

Tredje pitstop, Langfoss. Da vi var kommet oss ned fra fjellet og til fjorden måtte vi bane oss vei mellom de utenlandske bobilen på vårt faste stoppested, Langfoss. Alltid kjekt å stoppe her å få strekt litt på beina og se på fossen. Det går en fin gangvei fra parkeringen, under veien og helt bort til utsiktsplassen borte ved fossen.

Endelig framme på Bokn fikk vi servert kveldsmat hos Bestemor før vi dro bort til hytta. Det var en kjekk tur over fjellet.


1 kommentar:

  1. Hei :)
    Så kjekt å få slå følgje turen over fjellet :)

    SvarSlett