onsdag 24. juni 2015

St. Hans på Bokn


Tur 20 av 50

Tradisjonen tro deltok vi på St.Hans feiringen til speiderne på Bokn. Det er alltid gøy!! Livat og fult av folk, uansett vær. I år var det dobbel feiring, 25 års jubileum og St. Hans feiring.

Derfor var det litt ekstra i år,  ordføreren og "Han innante" kom på besøk. Etter underholdning og taler blei grillene fyrt opp. De som ville kunne grille egen grillmat ellers serverte speiderne nydelig grillet laks.

Familien til Sigleiv har vært med i Bokn speiderene helt fra begynnelsen av. så da var det jo ekstra stas å være med på denne feiringen.

Speiderne hadde som alltid rutsjebane og slenghuske, i år hadde de i tillegg satt opp karusell.

I karusellen får en virkelig testet sentrifugalkraften. En svær trestokk blir heist på høykant og bardurnert fast, en annen stokk blir festet horisontalt i tau fra toppen og så er det bare å snurre i vei.

Men det virkelig store er nok rutsjebanen.Å sitte på huska å bli heist opp i lufta før en fyker nedover vaieren og ut over sjøen er fryktelig moro.

Jo lenger utover kvelden en kommer jo våtere er ungene. Når den stakkeren som titter på huska er kommet ut over sjøen roper alle i køen "Dupp han, dupp han, dupp han!" noen blir duppet så skoa blir våte på sålene, mens andre går under med alle klærne på.

De som styrer rutsjebanen ser ann hvem som er pasasjer når det kommer til duppinga, så ingen blir våte hvis de ikke har lyst.

I år var det heldigvis oppholdsvær, men ganske mye vind. På begynnelsen av kvelden var det usikkert om det ville være forsvarlig å tenne bålet, men heldigvis løyet vinden utover kvelden og det blei et skikkelig St. Hansbål tilslutt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar